Бойко Борисов е побеснял! Правителството навря в миша дупка Боби Михайлов, БФС получи най-тежкия си удар, след снощния резил с Англия

Правителството преустановява отношенията си с Футболния съюз до подаване на оставка на президента на БФС Борислав Михайлов. Това oбяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.

„Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол. Построиха се много стадиони, помощни терени, даваха се средства за развитие на детско-юношеските школи. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на българския футбол и след инцидентите от снощи, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов“, обяви Красен Кралев.

„Повече коментари по темата ще получите по-късно лично от премиера“, добави спортният министър.

По принцип ФИФА не позволява дадено правителство да се меси в работата на футболната федерация на съответната страна. Кралев обаче обясни, че в случая това не е така. „Няма нарушаване на правилата. Правилата се нарушават, ако директно се интервенира във футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялостното състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Ясно и категорично – държавата не може повече да толерира подобно поведение“, подчерта Красен Кралев.

Допълнено в 11.25ч.: Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! Това написа Бойко Борисов във „Фейсбук“.

„След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста“, обяви министър-председателят.

„Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия“, добави Бойко Борисов.

Някои са по-напред: Абонирайте се за новините на "За Перник" в Telegram.
Share Button

Коментари

коментара