Общински съветници: Не е достойно световна шампионка от Перник да седи до Патриарха и да стане почетен гражданин на града

Тези общински съветници от ГЕРБ и БСП гласуваха "въздържал се" срещу кандидатурата на пернишка световна шампионка да стане почетен гражданин на Перник.

Днес на заседание на комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към Общинския съвет на град Перник се гласува кой да бъде Почетен гражданин на Перник за 2019 година, разбра zaPernik.com.

Двете предложения за почетни граждани са за:

  • патриарх Неофит, предложен от инициативен комитет на областната управителка  Ирена Соколава
  • световната шампанионка Василена Василева, предложена от общинския съветник Десислав Аспарухов.

На заседанието са се водили огромни спорове във връзка с двете кандидатури.

Председателката на комисията Бойка Иванова от ГЕРБ, както и общинските съветници Милан Миланов от „Патриотично обединение“ и Румен Ваташки от „Атака“ са изказали мнение, че патриарха и момичето световна шампионка не били съпоставими. Според тях световната шампионка не седяла добре до патриарха. Предлагат да бъде награден само патриарх Неофит. Не могло при патриарха да стои обикновен човек е тезата на пернишките политици.

Както ZaPernik.com писа вече няколко пъти, група политици в Перник са решили да наградят доносникът на Шесто управление на Държавна сигурност – патриарх Неофит с титлата „Почетен гражданин на град Перник“, без той да има нищо общо с града ни, за да може те да се снимат предизборно с него.

Единствен шокиран от наглото отношение на самозабравените пернишки политици е Десислав Аспарухов. Той е вносителят на идеята да наградим с почетен гражданин наше момиче, перничанка, единствената световна шампионка на България за 2019 година Василена Василева.

Пред Бога,  Библията и Конституцията всички хора са равни и никой не е по-голям от другия, независимо каква титла носи и кой му я е дал„, контрирал колегите си Десислав Аспарухов. Те не се трогнали особено. За тях е важно на снимката с патриарха да няма някой, който да ги засенчва.

В крайна сметка, въпреки негативното си мнение, при гласуването в Комисията към Общинския съвет, в подкрепа на шампионката Василена Василева са гласували малките партии – Милан Миланов от „Патриотично обединение“, Румен Ваташки от „Атака“ и Снежанка Викторова от АБВ. Общо три гласа.

Големите партии ГЕРБ с два гласа (Бойка Иванова и Валентина Страхилова) и БСП с един глас (Валентин Петков) са гласували „въздържали се“. Общо три гласа. Станало е три на три гласа – паритет. Така предложението световната шампионка Василена Василева да стане почетен гражданин на град Перник не се приело от комисията. Остава гласуването в пленарна зала.

Снимка: Интерент

За патриарха гласували всички „ЗА“, с изключение на БСП (Валентин Петков), като резултата стана 5 на 1. Той е достоен  за почетен гражданин на Перник, според общинските съветници от Комисията по култура.

Ако Неофит дойде, а на сесията световната шампионка Василена Василева бъде отхвърлена ще попитам директно Патриарха дали той е нещо повече от другите хора, че да е недопустимо до него да има някой на трибуната„, закани се Десислав Аспарухов.

Очаквайте подробности!

Коментари

коментара