Ревнивец уби петима души наведнъж – момче, момиче, брат й и родителите им!

Талантлив млад спортист стана жертва на престъпление от страст, което завърши с пет трупа. Трагедията се е разиграла в неделя сутринта в австрийския зимен курорт Кицбюел.

Една от жертвите е 24-годишният хокеен вратар Флориан Яни, който през това лято премина в тима на Кицбюел. Трагедията се е случила заради неговата приятелка – 19-годишната Надине.

В неделя сутринта двамата влюбени, майката на момичето Андреа (51 г.), баща й Руперт (59 г.) и брат й Кевин (25 г.) са застреляни. Убиецът е бившият приятел на Надине – 25-годишният Андреас.

Връзката между Андреас и Надине приключила преди два месеца. В събота вечерта той се натъкнал на бившето си гадже и Флориан Яни в бара на един от хотелите в Кицбюел. Срещата завършила със скандал, в който момичето казало на бившия си приятел, че всичко между тях е свършило.

В четири сутринта Андреас отишъл в дома на родителите на Надине, но бил отпратен от баща й Руперт. Младежът се прибрал, но само за кратко. В дома си той взел нож и пистолета на брат си.

В 5:30 часа сутринта отново почукал на вратата на семейството на бившето си гадже. Руперт отново отворил и бил застрелян на прага. След това Андреас влязъл в къщата и убил майката Андреа и братът Кевин.

Убиецът се покатерил на балкона на апартамента на бабата на Надине, където момичето спяло с новия си приятел. Андреас убил първо бившето си гадже, а след това и хокеиста Флориан Яни.

Австрийската полиция обяви, че убиецът е знаел много добре къде да намери влюбените, тъй като преди това е живеел на същото място с Надине.

След като извършил кървавото си дело, Андреас се обадил в полицейския участък и съобщил: „Току-що убих петима.“

„Всички сме шокирани и опечалени. Градът ни не помни такъв случай, при който в мирно време цяло семейство да бъде избито“, обяви кметът на Кицбюел Клаус Винклер.

“Никой не е очаквал подобно нещо от Андреас. Впечатленията бяха за добро и съвестно момче. Малко интроверт, но добър служител на строителната фирма, в която работеше. Странеше от много контакти“, допълва градоначалникът.

 

Коментари

коментара