Ченгета нахлуха в дома на жител на кв. Тева и откриха 2 грама бяло

40-годишен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества, съобщиха от полицията в Перник.

Акцията е на криминалисти от Първо РУ, които на 05 октомври през нощта проверили апартамент в кв. „Тева“. В жилището, обитавано от 40-годишен мъж били намерени и иззети бучки бяло вещество с тегло около 2 грама. При направения полеви тест същото реагирало на амфетамин. Мъжът е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.
Действията по разследването продължават.

Перничанин застава пред съда за представяне на неистински документи.
Престъплението е извършено през 2017 и 2018 г., когато 33-годишен мъж от областния град представил пред службата по земеделие неистински договори за аренда, за което получил субсидии от държавата. Привлечен е като обвиняем по чл. 248 „а“, ал. 2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.  Законът предвижда лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1 000 до 5 000 лева

Бързи производства. Две бързи производства са започнати в Радомир и Трън.
34-годишен е задържан за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици. На 04 октомври, около 23, 00 ч., в гр. Радомир, на ул. „Оборище“ бил проверен Фолксваген „Пасат“, управляван от 34-годишен жител на с. Копаница. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.
40-годишна жена от гр. Трън е управлявала нерегистриран мотопед. Тя била проверена вчера, около обяд на територията на общината. Марката и модела на мотопеда не са установени.
Работата по документиране на двата случая продължава.

Коментари

коментара