Бойко Борисов: Закупихме за нашите пилоти най-доброто в света

Премиерът Бойко Борисов участва в годишната бизнес-закуска, организирана от Американска търговска камара в България.

„Нашата икономика, благодарение на усилията на правителството, е достатъчно зряла, за да отиде оттатък океана и да стъпи на пазара на САЩ“, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България на среща на организацията с правителството.

„Потенциалът на България е във високотехнологичните сектори, соларни паркове, производството на пробиотици, софутер за киноиндустрията“, смята той.

„Закупихме за нашите пилоти най-доброто в света. Не се изкушихме да дадем по-малко пари. Можеше и да ги дадем за пенсии и заплати, но нашите пилоти заслужават най-доброто. Беше подло, защото ни обвиниха в лобизъм за сделка между българското и американското правителство. Никога по никакъв начин не е ставал разговор, за нещо, което да прилича дори на лобизъм. Във всичките ни разговори са участвали и посолството, и американските власти. Беше подло, беше грубо Каракачанов да говори за нашите сделки“, каза той.

„Беше грубо Каракачанов да говори за нашите сделки“, допълни премиерът.

Относно сделката с „Фолксваген“ премиерът заяви: „Търся подходяща дума, но не мога да намеря. А трябваше да се помисли за бъдещето на ЕС. Надявам се, че е помислено за това“, отбеляза Борисов.

„Що се отнася до икономиката ни, износът за Европа, Америка е по-голям вече от вноса. Относно ядрената ни енергетика – имаме много добър шанс да направим добър проект – с „Дженерал Електрик“, с „Росатом“. Българската държава, българският данъкоплатец е заплатил стойността на двата реактора. Те са наша собственост. За този проект се състезават и държавната енергийна компания на Китай, и на Корея. Правилно си го платихме, така както самолетите – те са си наши. Затова ще търсим най-добрия за държавата вариант“, заяви Бойко Борисов.

Той пожела успех на форума и нови съвместни бизнес проекти.

Коментари

коментара