Знамето и гербът в партията „Няма такава държава“ на Слави Трифонов като символика са забранени

„Знамето и гербът като символика са забранени по закона за политическите партии. И в тази връзка – да, противозаконно е използването им в логото на партията, за която говорим“, съобщи в интервю юриста Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи, по повод новото лого на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“, видя zaPernik.com.

Според него не е сигурно, че съдът ще откаже регистрация на новата партия на Слави Трифонов. “

  • По принцип е възможно да се дадат указания да си отстранят нередностите. Имало е в нашата най-нова история какви ли не случаи на различни противозаконности. Отстранявали са ги и са ги регистрирали. Времето ще покаже“, смята Йорданов.

Скандали тресат и името на новата партия „Няма такава държава“. „Името не е в пряко противоречие със закона. Негативизмът, който то съдържа, не е приемлив, но в последните години политиката в света се развива така абсурдно, че нищо не може да ме учуди. Политиката вече не е това, което беше“, казва Емануил Йорданов.

„Обикновено политиците търсят  публичност, шум…Слави вероятно е решил, че популярността му е достатъчна и не иска повече. Имам обаче спомени за други шоумени като Азис и Николина Чакърдъкова, които направиха опит в политиката, но резултатите им бяха пренебрежително малки“, прогнозира Йорданов.

Коментари

коментара