Областният управител с информация за значителни валежи в Пернишко

Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за обявяването на „жълт“ код за значителни валежи на 4 октомври 2019 г. (петък).
Данните са Националния оперативен център към ГДПБЗН-МВР и се позовават на бюлетина на НИМХ-МОН и МЦ на ВСС. Те се отнасят за областите Перник, София, София-област, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Разград, Силистра, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе, Смолян и Търговище.
В посочените 17 региона от страната се очакват интензивни количества дъжд до 20-30 л/кв.м., на места достигащи до 40 л/кв.м. със значителна вероятност за повишения на водните нива.
В други осем области – Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Хасково, Ямбол и Кърджали, отново в утрешния ден, е в сила „оранжев“ код, където сумарните количества валеж ще са между 40-50 л/кв.м., на отделни места и повече.
Във връзка с така прогнозираната метеорологична обстановка, Ирена Соколова е предприела мерки по уведомяване на кметовете на шестте общини в региона и оперативните дежурните по общинските съвети за сигурност.
Очаква се постоянно наблюдение и следене нивото на водоемите в цялата област.

Коментари

коментара