Миньор отнесе глоба заради изцепките на феновете си в Самоков

Миньор (Перник) ще трябва да заплати глоба от 537,50 лева заради поведението на феновете си по време на мача с Рилски спортист. Освен това от клуба ще трябва да възстановят щетите, нанесени от техните привърженици на стадион „Искър“ в Самоков.

На перничани са наложени общо 4 глоби – за хвърляне на бомби на пистата (250 лв.), за хвърляне на мнгобройни предмети (250 лв.), за нерегламентирано използване на факли и димки (37.50 лв.), съобщават Топ спорт.

ZaPernik.com припомня, че мачът завърши с 0:1 в полза на гостите от Перник. Срещата беше напрегната, а от двете агитки „пресолиха манджата“ с хулиганските си прояви и речник. Дори се стигна дотам, че агитката на Миньор подпали тревата около стадиона.

Самоковци също бяха агресивни и псуваха и хвърляха предмети към скамейката на „чуковете“. А след мача шефът на Локомотив Пловдив, който бе сред зрителите слезе на терена лично да се саморазправя с треньора на перничани Юри Васев заради изцепките на феновете.

Те от своя страна са крайно недоволни от решението, тъй като се оказва, че само Миньор – Перник е наказан.

„Миньор е наказан с 250 лева за хвърлени предмети. Рилски спортист с 0 лева. Клипчето си заслужава да бъде изгледано до края. Делегатът, ни чул, ни видял, ни лук мирисал… Подигравка с вековен клуб не бива. Ръководството на Миньор ще търси справедливост!“, написаха феновете от Перник на страницата си във фейсбук.

Какво се случи, кой крив и кой прав, вижте ВИДЕО ТУК:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Фенове от Перник подпалиха стадиона в Самоков, Калоян Йосифов отново донесе победа за Миньор!

Голям футболен скандал: Шефът на Локо Пловдив в саморазправа с треньора на Миньор Юри Васев

Коментари

коментара