Само в zaPernik.com: Ръководителят на Ансамбъл „Граово“ Ал.Нецов разкри кои са хората и причините, накарали го да влезе в ГЕРБ

Александър Нецов е известна фигура в културните среди на Перник. Той ръководи най-големия Ансамбъл за народни песни и танци в Пернишко – Ансамбъл „Граово“, има школи за народни танци, в които малки и стари перничани се събират от любов към българската музика и народни танци. Сега обаче предстои да видим Александър Нецов и в друга светлина – като политик. Той е кандидат за общински съветник от листата на пратия ГЕРБ. 

Как се стигна дотам, че културен деец като Александър Нецов, с изградено име и авторитет да се реши да участва по-активно в политическия живот на града? ZaPernik.com го попита лично.

Господин Нецов, хората са свикнали да свързват името ви с народните танци. Вие сте най-големият ръководител по народни танци в града ни, какво Ви накара да се впуснете в политиката?

  • Основният виновник за това е моят приятел – досегашният кмет на квартал Изток Емил Костадинов. С него доста си говорехме и той доста ме убеждаваше за това нещо, защото досега странях от политическите теми. Но убедено взех решение за това той да представи кандидатурата ми в партията. Първо защото аз доста споделям идеите, работата и намеренията на тази партия. И второ, защото смятх, че сега, на тези избори, ще бъде много по-трудно и всеки един човек, който истински подкрепя тези идеи трябва да се включи и да вземе участие в тях.

Как избрахте точно екипът на Вяра Церовска и партия ГЕРБ?

  • Изграх ги заради това, че през всичките тези четири години, това, което срещнах като подкрепя в тяхно лице, в лицето на госпожа Церовска, те ме убедиха, че са хора, които когато поемат авгажимент го изпълняват безрезервно. Беше време аз да върна този жест.
За какво ще работите, ако бъдете избран за общински съветник? Какви ще бъдат вашите приоритети?

-Да бъда честен, аз още не познавам в дълбочина процесите на работа, но имам време да се адаптирам. Имам голям опит в областта на културата и мисля, че точно там бих могъл да бъда полезен, да дам мнения и да видя как по-добре и по-добре да върви града. Перник е световноизвестен град с фестивала, който провежда и това ме задължава да дам и аз моята подкрепа и роля в развитието на Перник.

Пред zapernik.com Александър Нецов призна, че един от основните мотиви да се присъедини към екипа Церовска е всичко онова свършено за последните четири години.

Имате ли идеи как може да стане това?

-Имам идея да направим едно лоби от дейци на културата, които от доста време се занимават и разбират добре проблемите и начина по който се развиват нещата. и аз мисля, че ако бъда приет в този общински съвет ще бъда това острие в тази насока. С целия си опит и с целия си труд. Имаме много неща, които можем да подобрим.

Очаквайте още горещи интервюта на бъдещите политици на Перник само в zaPernik.com!

Коментари

коментара