Над 1000 деца ще развиват таланта и интересите си в 15 извънкласни клуба в ОДК Перник през учебната 2019/2020 година

С празничен спектакъл и изложба от рубриката „Генезисът на един творец” бе открита новата учебна година в Обединен детски комплекс в Перник. Сред гостите на празника бяха изпълняващия временно длъжността кмет на град Перник Севделина Ковачева и секретарят на общината Радослава Манова.
„За мен е огромно щастие да бъдем заедно на откриването на новата учебна година. Искам да изкажа своята благодарност към всички преподаватели тук, които не жалят време и енергия, за да възпитат в своите малки ученици любов към културата, изкуството и спорта. Убедена съм, че няма нищо по- благородно от това да посееш в сърцата на децата желание да се стремят към доброто и красивото. А резултатите са налице и това си личи по многобройните награди, които възпитаниците на ОДК получават не само на национално, но и на международно ниво. По този начин те показват колко много са талантите на Перник и всички ние се гордеем с тях“, заяви в словото си Севделина Ковачева.
Над 1000 деца ще развиват таланта и интересите си в 15 извънкласни форми на обучение в ОДК в сферата на изкуството, спорта и хуманитарните науки през учебната 2019/2020 година.  Целта на екипа ни е чрез различните дейности да помогнем на децата и учениците да добият различни умения и компетентности, да трупат знания и да развиват дарбата си, каза директорът на комплекса Таня Китанова. Гостите на откриването наградиха с аплодисменти участниците в спектакъла  и с интерес разгледаха изложбата, в която са представени един от най- утвърдените пернишки художници Валентин Топалов и ръководената от него школа по изобразително изкуство.

Коментари

коментара