Важно известие от ВиК Перник: Пречиствателната станция работи с намален капацитет, може да останем без вода

Снимки: Емо Ненков

ВиК Перник излязоха с важно съобщение за жителите на Перник, ползващи вода от язовир Студена. Накратко: за един месец, считано от  утре, 2-ри октомври може да бъде нарушено водоподаването във високите части на общината. 

Причината е, че съгласно проекта за рехабилитация на язовирната стена от 2-ри октомври до 2-ри ноември 2019 ще се извърши демонтиране и монтиране на спирателна арматура във филтърен корпус на ПСПВ гр. Перник. Монтажът и демонтжът ще бъде извършен в условия на непрекъсната експлоатация на пречиствателната станция, като в този период станцията ще работи с намален капацитет, което може да причини нарушаване във водоснабдяването във високите части на населените места, водоснабдявани от ПСПВ –гр. Перник.

Това съобщават от ВиК Перник.

Днес отново беше нарушено повоподаването в някои райони на града заради възникнала авария. Неотложни ремонтни дейности спряха кранчето рано тази сутрин в центъра на Перник и на кварталите Твърди ливади, Могиличе, Иван Пашов, Рудничар, Ралица, Драгановец, Проучване, Клепало, Радина чешма, Стара чешма, както и на селата Витановци, Дивотино, Мещица.

Коментари

коментара