Малките учени от Детска градина „Родолюбче“ прославиха Перник на национален конкурс

Талантливите и умни деца от подготвителна за училище група с учители Оля Асенова и Силвия Борисова към Детска градина N2 „Родолюбче“ взеха участие в националния конкурс на тема: „Пътешествие във времето“, проведен в Европейската нощ на учените 2019, съобщиха до zaPernik.com от градината.

Събитието се състоя в Ректората на Софийския унивурситет „Св. Климент Охридски“. При подадени 156 проекта от цялата страна, само 20 попадат на финала, един от тях е постерът на малките учени от Перник. С много спокойствие и увереност децата представиха идеите за пътуване във времето на Айнщайн и Никола Тесла. Възпитаниците на пернишката детска градина обраха овациите на публиката в препълнената зала, не само заради възрастта си. Те със самочувствие говореха за „червеева дупка“, време-пространствена бариера и магнитни полета.

„Човекът винаги се е страхувал от бъдещето, защото е неизвестно, и е искал да поправи грешките си от миналото. Когато изобретим машина за пътуване във времето, това ще бъде възможно. Ще избегнем войните и ще предвиждаме природните бедствия и катастрофи. По този начин ще спасим много човешки животи“, заключиха малките учени!

Коментари

коментара