Станката започна кампанията си за „ускорено развитие на Перник“ и призова: Гласувайте за мен безплатно!

Станислав Владимиров - Станката плакат

Предизборната кампания започна. Големите партии представят тази седмица кандидатите си за кметове и общински съветници в град Перник. Станислав Владимиров – Станката е кандидат кмет от БСП. Как стартира кампанията си за кмет на Перник, разкри първо пред zaPernik.com:

Г-н Владимиров, Вие сте кандидатът за кмет на социалистите в Перник, каква кампания ще правите?

Енергична кампания, целяща да приобщи колкото се може повече хора към каузата да ускорим развитието на град Перник. Това е моята цел. Търся съмишленици, които са готови да се посветят в тази идея и заедно да направим града ни по-добро място за работа и живеене.

Конкретно как ще проведете предизборната си кампания?

Нашата кампания ще бъде на крак. Имаме два екипа от млади хора. Ще бъдем на улицата. Нямаме пари за концерти, нямаме пари за помпозност и показност. Както знаете партийните субсидии са орязани. Ние на бизнесмени няма да се молим. Така, че всяко зло за добро – това ще ни даде допълнително стимул да се стегнем, да сме на улицата, да сме близо до хората и да ги заразяваме с енергията, която имаме за промяна.

Но все пак, с какви пари ще се явите, след като няма тази година субсидия?

С моите лични средства от заплатата ми на депутат, събирани месеци наред, плюс средства, които общинските съветници даряват за кампанията. Това са нашите пари. На нас не ни трябват повече средства, енергията е тази, която е  водеща.

Какви са посланията, с които ще се явите пред перничани?

Лозунги няма. Фокусираме се към ускорено развитие на Перник. Това е девизът на кампанията ни, това е девиза на управлението, което ще реализираме при победа. Нещата в града са замръзнали от 30 години насам. Животът си минава. Светът се променя. Хората желаят с много по-бързи темпове градовете да се развиват. Перник има своят голям шанс, заради близостта си до София и не само. За разлика от нас, по-малки общини като Божурище и Елин Пелин отскочиха икономически. Това донесе повече пари в бюджетите им. Това решава с по-бързи темпове всички проблеми, които излизат. Перник трябва да ускори развитието в тази посока.

Как?

Електронната община е приоритет от първия ден, в който стана кмет. Това привлича бизнеса, маха корупцията, улеснява гражданите. Община Перник няма да бъде една висока и сива сграда в центъра на Перник, а ще бъде достъпна във вашия телефон в джоба ви. Ще можете да ползвате всички услуги незабавно, без да се налага да стимулирате или молите на чиновници. Това е основата на успеха, това е примамката за всеки нов бизнес. Целта ми е Перник да бъде най-добре развитата електронна Община в България. Резултатите ще ги видите още първите месеци. Това разбира се е основният фундамент на който стъпваме, но не всичко. Нула корупция, повече инвестиции, по-добри услуги и по-бързо развитие на Перник.

Екологията е болното място на Перник. Докато не се изчисти въздуха, реките, улиците, тротоарите, градинките не възнамерявам да оставям града и неговите жители повече в такова мръсно положение. Още от първия ден съм готов да предприема мерки в тази посока.

Как оценявате шансовете си за успех на местните избори?

Желанието за промяна в перничани е огромно. Виждам, че се опитват моите опоненти да спечелят изборите на старата коорпоративна схема, която се наложи през последното десетилетие в Перник. Тя винаги изглежда много обещаваща в началото, но в края доста често сметките на различни комбинатори не излиза. Гласувайте за мен безплатно! Това ще е моето верую в кампанията. Това освобождава всеки бъдещ кмет от зависимости. Ако ще ставам кмет на град Перник, аз искам да имам възможността да решавам проблемите на града и да дръпнем рязко развитието на Общината ни, а не да съм заложник на интересите на различни групи.

Имахте кметове, които се колебаха дали да не са независими или от БСП. Какво стана в крайна сметка, очаквате ли да спечелите повече населени места, в момента БСП разполага само с един селски кмет – този в село Мещица?

Вижте, на много хора са застрашени интересите с издигането на моята кандидатура. Упражни се голям натиск върху отделни кандидат-кметове и общински съветници. Всички опити удариха на камък. Въпросът с партийното или независимо явяване на изборите е нормално поставен преди всички избори. И мен са ме карали хора да се явя независим на изборите. Хората разбират независимостта по грешен начин. Моята независимост е точно в това, че зад мен стои голяма партия, а не корпоративните интереси. Моята независимост е в това, че не вземам чужди пари, за да правя кампанията си и нямам поети ангажименти към никой, освен към избирателите си.

Как ще представите планът си за Перник?

Както ви казах по-рано на терен. Ще действаме както реално, така и виртуално. Най-големите медии следят работата ни. Ще водим позитивна кампания. Интересува ме бъдещето на Перник. Както знаете ми се роди момченце преди няколко месеца. Това само още повече ме мотивира, този град да бъде чист, зелен и добре развит.

Четете в zaPernik.com всичко, което правят политиците в предизборната кампания.

Коментари

коментара