Професия съветник! Възнаграждението на най-големите заплатаджии в града пада главоломно, 4 топли местенца на хрантутниците на Перник изстиват!

Милан Миланов е един от вечните съветници на Перник - живият паметник на тази институция.

Възнаграждението на най-големите заплатаджии в града – общинските съветници на Перник ще падне от следващия общински мандат, научи zaPernik.com.

Общинските съветници на Перник са хората, които вземаха едни от най-големите заплати в страната, но това ще се промени от новия мандат.

Причината е, че Община Перник се стопи и вече е под 100 000 души и законодателни промени, което сменя начина на заплащане на съветниците, които прибираха хилядарка за един-два работни дни в Перник.

Очаква се новото възнаграждение на общинските съветници да падне около 600 лева.

Освен това новият Общински съвет на Перник ще има 4 общински местенца по-малко. Перничани ще издържат четири хрантутника по-малко. Това се налага също, заради факта, че паднахме под 100 000 жители. Вече сме около 99 000.

Настроението на тия, които упражняват професията „общински съветник“ е помрачено. Боят за власт и заплата предстои да стане голям. Някои дори теглят кредити, други разполагат родата си по различни общински листи, само и само да се докопат до заветното място.

Коментари

коментара