Вяра Церовска върна Перник от фалит и стопи дълговете на Общината с 15 милиона лева! Най-големият проект на Вяра Церовска е съживяването на града – ЧИСЛАТА ГОВОРЯТ!

Само преди 4 години Община Перник бе във финансова кома. На практика градът бе във фалит. Дълговеет съставляваха над 37 милиона лева. Перник не само, че не можеше да се развива, но бе спъната дейността на институциите – сметките на Общината бяха постоянно запорирани. Това означава, че даден бизнесмен или институция блокира сметките на Общината и тя е с вързани ръце – не може да прави нищо, докато не се издължи или не го убеди да махне запора.

Преди 4 години, перничани сигурно са забравили, но светлина в тунела нямаше. Молехме правителството да помогне. На колене. Мизерията беше обхванала града ни. Бяхме приели, че ще сме на дъното и се чудехме как да оцеляваме така. Перник беше се превърнал в просяка на държавата. За да може да върже деня, седмицата, месеца, с най-належащото.

Днес, финансовото положение на Община Перник изглежда много по-различно. И това е може би най-голямото достижение на Общината.

Често опозицията критикува кмета Церовска, че нямала големи проекти, с които да „шашне хората“. Но това е огромна лъжа. Вместо да прави картонени кули за милиони лева и псевдоремонти на площада, Вяра Церовска всъщност свърши черната работа. Тя направи това, което никой не се усмеляваше – за сметка на „видимите проекти (като картонената крепост КракраЛенд) да извърши „невидимите промени“. Но промените, които са жизненоважни за града ни – да го извади от фактичести фалит, за да може и той да се развие.

Най-големият проект на Вяра Церовска е съживяването на Перник.

И ето резултатите:

Общи задължения през 2015 година – 37 621 113 лева.
Общи задължения през 2019 година – 22 000 000 лева.

Задълженията към доставчици през 2015 година – 13 597 640 лева
Задълженията към доставчици през 2019 година –   4 000 000 лева

Задължения към НАП през 2015 година – 5 000 000 лева
Задължения към НАП през 2019 година – 0 лева

Така, че уважаеми граждани, доживяхме да напишем тази статия. Статия, в която не обясняваме на перничани как града е закопан още повече в ямата на дълговете, а обратно – как тежката работа беше свършена.

Спомняте ли си заглавията преди години? Ще ви припомним едно от тях:

Ето така изглеждаше Перник преди четири години. И когато някои червени тролове говорят, че Вяра Церовска е най-лошият кмет на Перник, то ние знаем защо го говорят това нещо. Защото Вяра Церовска им спря кражбите и далаверите. Затова е лоша. За тях. Но Вяра Церовска се оказва най-добрия кмет на Перник и това историята ще го докаже, за ужас на всички тези крадци и иззедници, които в продължение на 30 години глозгаха кокала на общинската хазна и я докараха до дъното.

Дъно, от което днес Перник е отлепил. И продължава напред, в правилната посока!

Коментари

коментара