Старши треньорът на Миньор – Перник Юри Васев с първи думи за мача с Ботев

Старши треньорът на Миньор Перник Юри Васев остана доволен от момчетата си след футболната среща с Ботев, която завърши с 2:1 в полза на гостите от Пловдив. Васев счита, че момчетата са играли точно както трябва, по план, че това не е най-трудния мач, който ще изиграят, тъй като във В група всички отбори са амбицирани „до кръв“ да победят „чуковете“. Васев благодари на феновете, които не спряха да подкрепят отбора, особено след изравнителния гол на Миньор, когато едва не „срутили стадиона“ от емоции.

Ето как коментира мача Юри Васев пред медиите: 

Искам да поздравя момчетата за достойното представяне в мача. Играха като равен с равен с отбор от А група. Отборът на Ботев – Пловдив е много стойностен и ако някой си е мислил, че ще бъде лесен мача….виждате, че разликата направи в мача един футболист, който се казва Тошко Неделев.

Много съм доволен от тактическата дисциплина на отбора. Така се бяхме разбрали, да играем малко по-прибрано и те да владеят привидно инициативата и да се чака момента на контраатака. Щеше да е самоубийство ако бяхме тръгнали да атакуваме отбор като Ботев. Момчетата играха правилно.

Отборът на Ботев играят със самочувствие, ние сме млади момчета, които тепърва предстои да се развиват и радващото е, че момчетата имат голямо израстване.

Казах на футолистите, че колкото и да ни е бил труден мача с отбор от А група, в събота ни предстои още по-труден мач в Самоков с Рилски спортист. Защото срещу нас всички отбори играят „на кръв“, пускат се по 2-3 топки, след това ги крият топките, съдиите се влияят от домакините, мачовете във В група са трудни, важното е да побеждаваме, да донадграждаме и да запазим отбора, въпрос на време е да минем в по-горната група. 

За феновете: 

Аз такава подкрепа не съм виждал дори и от отбор от А група. Направо нещо уникално, подкрепяха ни през целия мач. Каго вкарахме изравнителния гол, имах чувството, че ще се срути стадиона. Благодаря им за подкрепата, те ни следват във всеки мач. Футболът е жив в Перник. Градът е жив. Започнахме да връщаме хората на стадиона, а това е най-голрямата победа. 

Повече за срещата между Миньор и Ботев можете да видите ТУК

Повече СНИМКИ от мача можете да видите ТУК

Коментари

коментара