Миньор измъчи класния Ботев в Перник – СНИМКИ

Миньор измъчи класния Ботев на Стадиона на мира днес в мач за Купата на България. Но въпреки, че се раздадоха докрай перничани не успяха да направят немислимото -да достигнат до победа. Може да се каже обаче, че бяха на косъм от победата. 

Над 1000 души бяха дошли на стадиона в Перник, за да гледат мача между Миньор – Перник и Ботев – Пловдив.

Мачът започна с голям заряд от страна, както на футболистите, така и на пернишката агитка, която буквално не спря и за миг да пее и да подкрепя отбора си. Добро впечатление направи отношението на феновете между двата отбора, които дори на два пъти пяха заедно: миньорци скандираха „българи…“, а пловдивчани довършваха с „юнаци“. След тирадата, вместо бомбички, се разнесоха аплодисменти от пернишката агитка към гостите от тепетата.

Агитките на Миньор (горе) и на Ботев (долу)

Първото попадение на терена падна още в 9-та минута в полза на Ботев от крака на Фернандо Виана. Момчетата на Миньор реагираха светкавично и Калоян Йосифов изравни с гол само след две минути – в 11-та минута на мача.

Футболистите и от двата отбора продължиха с опитите си да отбележат попадение, но до такова така и не се стигна. Второ полувреме започна динамично, а миньорци се хвърляха на терена като лъвове. Все пак головите положения все по-често бяха пред вратата на домакините.

В края на полувремето вратарят на миньорци Алекс Георгиев се контузи тежко и се наложи да бъде сменен, въпреки, че самоотвержено бранеше вратата. Куцукайки той бе изпратен с аплодисменти от публиката за добрата си игра.

 

Зад вратата застана Даниел Леонтиев. Той обаче нямаше късмет. Така се стигна и до третия гол в 81-вата минута, когато отново Фернандо Виана отбеляза попадение за гостите. Така резултата се оформи 2:1 за Ботев Пловдив.

В първото полувреме вратарят Алекс Георгиев получи жълт картон заради реплика на съдията.

Жълти картони отнесоха и футболистите на Ботев за груба игра

Инцидент сполетя треньора на Ботев. Той бе ударен силно с топката и падна в локва вода до скамейките.

Имаше и пропуски, които можеха да се превърнат във втори гол за миньорци.

Мачът бе следен от Вяра Церовска и Емил Костадинов.

Треньорът Юри Васев след края на първото полувреме

Мобилизация

Тежък сблъсък

Капитанът на „чуковете“ размахва пръст на съдията

Вижте още снимки на фейсбук страницата на zapernik.com

Коментари

коментара