Миньор измъчи класния Ботев в Перник – СНИМКИ

Миньор измъчи класния Ботев на Стадиона на мира днес в мач за Купата на България. Но въпреки, че се раздадоха докрай перничани не успяха да направят немислимото -да достигнат до победа. Може да се каже обаче, че бяха на косъм от победата. 

Над 1000 души бяха дошли на стадиона в Перник, за да гледат мача между Миньор – Перник и Ботев – Пловдив.

Мачът започна с голям заряд от страна, както на футболистите, така и на пернишката агитка, която буквално не спря и за миг да пее и да подкрепя отбора си. Добро впечатление направи отношението на феновете между двата отбора, които дори на два пъти пяха заедно: миньорци скандираха „българи…“, а пловдивчани довършваха с „юнаци“. След тирадата, вместо бомбички, се разнесоха аплодисменти от пернишката агитка към гостите от тепетата.

Агитките на Миньор (горе) и на Ботев (долу)

Първото попадение на терена падна още в 9-та минута в полза на Ботев от крака на Фернандо Виана. Момчетата на Миньор реагираха светкавично и Калоян Йосифов изравни с гол само след две минути – в 11-та минута на мача.

Футболистите и от двата отбора продължиха с опитите си да отбележат попадение, но до такова така и не се стигна. Второ полувреме започна динамично, а миньорци се хвърляха на терена като лъвове. Все пак головите положения все по-често бяха пред вратата на домакините.

В края на полувремето вратарят на миньорци Алекс Георгиев се контузи тежко и се наложи да бъде сменен, въпреки, че самоотвержено бранеше вратата. Куцукайки той бе изпратен с аплодисменти от публиката за добрата си игра.

 

Зад вратата застана Даниел Леонтиев. Той обаче нямаше късмет. Така се стигна и до третия гол в 81-вата минута, когато отново Фернандо Виана отбеляза попадение за гостите. Така резултата се оформи 2:1 за Ботев Пловдив.

В първото полувреме вратарят Алекс Георгиев получи жълт картон заради реплика на съдията.

Жълти картони отнесоха и футболистите на Ботев за груба игра

Инцидент сполетя треньора на Ботев. Той бе ударен силно с топката и падна в локва вода до скамейките.

Имаше и пропуски, които можеха да се превърнат във втори гол за миньорци.

Мачът бе следен от Вяра Церовска и Емил Костадинов.

Треньорът Юри Васев след края на първото полувреме

Мобилизация

Тежък сблъсък

Капитанът на „чуковете“ размахва пръст на съдията

Вижте още снимки на фейсбук страницата на zapernik.com

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: