ДАВАЙТЕ, МОМЧЕТА, С ВАС СМЕ! Перник тръпне в очакване за голямата битка между Миньор и Ботев

Перник тръпне в очакване за голямата битка между Миньор и Ботев на Стадиона на мира днес, от 16 часа. Първият в своята група – Миньор – Перник се изправя срещу силния Ботев за Купата за България. 

В пернишкия клуб тече усилена подготовка, а треньорите надъхват момчетата да излаязат на терена със самочувствие и гордо вдигнати глави и да дадат всичко от себе си за победа. Играчите усещат и огромната подкрепа на феновете, които се очаква днес да напълнят стадиона.

Билетите за футболната среща от вчера са в продажба на касите на стадион „Миньор“ и във фенклуба. Организаторите приканват билети да се купят предвратилно, за да се избегне струпване на касите, минути преди началото на мача. Цената на билетите е 5 лева. 

По време на мача са мобилизирани и полицаите, ще има засилени мерки за сигурност. Ще бъдат затворени две улици – „Физкултурна“ и „Инжинерна“.

Оказа се, че бранителят на Миньор Тони Стоичков ще пропусне срещата от 1/16 финалите от турнира за Купата на България. Защитникът бе принудително заменен при победата над Марек (Дупница) със 7:1 и ще трябва да почива до края на седмицата. Стоичков най-вероятно ще пропусне и гостуването на Рилски спортист в събота.
Старши треньорът на Миньор Юрий Васев ще реши в последния момент кой да бъде партньор на Антон Славчев в центъра на защитата, като опциите са поне три Павлин Чиликов, Виктор Райчев или Стоян Манолски.

„Излизаме срещу един от най-силните отбори в Първа лига. Преди две години Ботев взе Купата, миналото издание игра финал. От този мач можем само да спечелим, сверявайки си часовниците срещу елитен тим. Разбира се, че Ботев е фаворит. Просто разликата е огромна. Ние излизаме да играем добър футбол и дано покажем самочувствие. Момчетата се нуждаят от подкрепа и се надяваме, че трибуните ще бъдат пълни, сподели Юрий Васев ден преди срещата, съобщават от сайта на клуба.

Старши треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович също извършва няколко промени в сравнение с последния мач на отбора. Извън групата останаха контузените Кристиан Димитров и Лъчезар Балтанов. За първи път от началото на сезона в групата попадна юношата на Клуба Иван Василев.

Коментари

коментара