Прекрасният проект за парк в квартал „Изток“, който предстои да се реализира, вече има своя макет, дело на ученици от ПГТС „арх. Йордан Миланов“

„Прекрасният проект за парк в квартал „Изток“, който предстои да реализираме, вече има своя макет, дело на ученици от ПГТС „арх. Йордан Миланов“. Щастлив съм, че имах възможността да се срещна с екипа на строителната гимназия, с които обсъдихме бъдещата реализация на вече готовия проект“, съобщи кметът на кв. Изток Емил Костадинов, научи zaPernik.com.

Проектът предвижда паркът да бъде разположен по брега на река Струма в пространството от Кметството до блок 60 на улица „Благой Гебрев“. Общата площ на парка ще е 50 декара и той ще бъда обособен в няколко зони.

Първата зона, която е пред кметството включва амфитеатър и площадно пространство за културни мероприятия на открито.

Следващата зона на парка ще е пред Езиковата гимназия. Идеята е тази зона да е кът за отдих, където да има алеи с места за почивка, игри на тихо, като шах и табла, за да могат и по-възрастните хора да имат занимания.

В новия парк е предвидена и зона за разходка на кучета. Тя ще бъде оградена и ще бъде единствено и само за кучета. Друга зона ще бъде обособена за стрийт фитнес и детска площадка. Към блок 60 ще бъде разположен парк на предизвикателствата с атрактивни съоръжения, малка версия на този в кв. Драгановец. Ще има и две детски площадки – едната за по-големи деца, а другата за по-малки.

Коментари

коментара