Скандално разкритие! Стомана Перник умишлено замърсява града!

Назрява нов скандал в Перник! След като от РИОСВ-Перник миналата седмица официално обявиха, че Стомана Перник е основният виновник за замърсяването на града, сега научихме за друго тяхно нарушение.

Според наши доверени източници напълно умишлено вечер в късните часове изключват своите електрофилтри. Въпросните филтри са основното средство за пречистване на изпусканите в атмосферата вредни газове, които се отделят вследствие работата на дружеството. Но проблемът за управата е в това, че те са един доста голям енергиен консуматор и за обезпечаване на непрекъснатата им работа е необходима твърде много електрическа енергия, която драстично оскъпява производствената дейност на дружеството. Но пестейки от сметката за ток, от пернишката фирма ощетяват жителите на град Перник, защото ги карат да дишат замърсен въздух, пълен с вредни частици.

Тези разкрития звучат доста скандално. Не би било зле компетентните органи в лицето най-вече на МОСВ да се самосезират и да проверят този силно притеснителен случай, а не да продължават да си затварят очите и да пазят гърба на явния замърсител на въздуха в миньорския град. Необходимо е да осъществят проверка, чрез която да бъде установено през кои нощи е на лице повишение на замърсяване на въздуха в града. Така веднага ще се разбере точно в кои нощи от Стомана Перник са решили да пестят ток. Редно би било Прокуратурата също да се самосезира и да се съдейства по въпроса.

Публична тайна е, че Стомана Перник успяват да се уреждат с по-евтин ток благодарение на факта, че са част от работодателските организации, които имат достатъчно контакти и влияние, благодарение на което си осигуряват електрическа енергия от най-евтините възможни източници.

Освен това всички отлично помним, че не един или два пъти Стомана Перник са получавали актове заради нарушения на комплексното разрешително, което притежават и е крайно време институциите да погледнат сериозно на скандалните им действия и да бъде мигновено спряна дейността им!

Босовете на „Стомана Перник“, който дирижират оркестъра в Федерацията на българските индустриални енергийни консуматори и останалата част от работодателските организации не един път са успявали да спрат проверките към фирмата, но дано вече се прекрати тази порочна практика. Историята помни, че дори опитаха да потулят случай със загинал работник.

Източник: БЛИЦ

Коментари

коментара