Силата Миньор: За една година от 50-60 души на стадиона, феновете нараснаха на 1000

Все повече фенове идват на мачовете на Миньор-Перник. А това е като сбъдната мечта за треньора на клуба Юри Васев, под чието ръководство пернишкия тим оглави първото място в групата. 

„Когато поех отбора, още тогава казах, че най-голямата сполука за мен ще бъде да върнем публиката на стадиона. Миналата година са идвали по 50-60 души, а сега се около 1000 на всеки мач“, радва се Васев и допълва, че това е доста добра посещаемост за български отбор, особено във В група.

Според треньора на жълто-черните, получава се добра спойка между футболисти и фенове, отборът играе добър футбол и си е възвърнал самочувствието от времето, когато имаше кризи.

„Като гледам качеството ни на игра, ние не сме отбор за В група. Мисля, че в Б група може да сме до 5-6 място. Отборът ни е изграден от перспективни млади момчета, които с всеки мач вървят нагоре. Не случайно хората започнаха да идват на стадиона. Не трябва да спираме, да работим здраво“, казва Юри Васев пред кабелната телевизия Кракра.

Той се притеснява само от едно: че има доста голям интерес от други клубове към момчетата му и могат да ги привлекат, ако предложат по-добри финансови условия. „Няма да успеем да ги задържим и ще трябва да започнем всичко отначало“, опасява се Васев.

Коментари

коментара