Поставят 21 гумени прагчета на пешеходни пътеки в центъра на Перник

Поставяме гумени рамки на територията на централна градска част в Перник, за да подобрим средата за майки с детски колички  и хора с увреждания„, съобщи пред сайта ZaPernik.com Мартин Мариов – ръководител на младежки проект за достъпна градска среда в Перник.

Гумени рамки ще бъдат поставени на 9 възлови точки в град Перник – улица Петко Каравелов, ул. Миньор, ул. Кракра, ул. Розова долина, ул. Васил Левски, пред Бюрото на труда, пред Съюза на инвалидите, Минна дирекция, Регионалния инспекторат по образованието и Кауфланд.

„Смятам, че това са възлови точки в нашия град, които нямат достъпна среда за хора с увреждания и майки с деца. Именно това накара нас – група млади хора, да създадем един проект, в който да направим малко  по-добра среда за хората с уврежданията, да повдигнем дебат сред обществото. Надявам се да допринесем за доброто на гражданите ни“, каза Мартин Мариов.

21 рамки ще бъдат монтирани в Перник.

„Днес е хубав ден за нашите души. Хубаво е, че, младежта имат обърнато мислене и смятат, че трябва да се помага на хората с увреждания, улеснявайки техния живот. Хубаво е, че майките с количките ще бъдат улеснени. Радвам се, че първи, които подават ръка са младежите с модерно мислене“, щастлива е директорката на Съюза на инвалидите в град Перник Анита Тараланска.

Вижте живото излъчване на zaPernik.com от поставянето на гумените прагчета от видеото по-долу:

Коментари

коментара