Заповядайте на 15.09, неделя,11:00ч., пред Закрития мост, при пазара в кв. Изток

Превишената скорост и отнемането на предимството на пешеходците на пешеходна пътека са едни от основните причини за  катастрофи и пътен травматизъм в България. На прага на първия учебен ден Община Перник  и кметство Изток обръщат специално внимание към  семействата и децата! Нека поставим здравето и живота на децата на първо място като се фокусираме върху един от най-сериозните проблеми на обществото ни – пътната безопасност!

За тази цел Община Перник се присъединява към Варна, Бургас, Козлодуй и редица български градове, които вече години наред имат своите малки помощници срещу нарушителите на пътя.

Боби и Кели са 3D фигурки на деца в реален ръст, които провокират водачите да намаляват скоростта и изострят вниманието им, приближавайки пешеходните пътеки. Едната от тях ще бъде поставена в центъра на града – пред Закрития мост при пазара,а другата ще бъде в  помощ на пешеходците в кв.”Изток” на ул. “ Ленински проспект”.

Към иновативното решение за запазване на живота и здравето на децата на пътя се включват и редица съмишленици. Любимият актьор от малкия  екран и театралната сцена – Петьо Петков-Шайбата ще бъде водещ на събитието. Ангелският морски глас в подкрепа на каузата ще бъде Мина Пенкова – призьор от тазгодишното издание на фестивала “Бургас и морето”.

Специална програма за знанията и уменията на малчуганите ще води бате Енчо. Негови помощници ще бъдат живите кукли Боби и Кели. Партньори на Община Перник в тази толкова отговорна кауза е и Български Червен Кръст, откъдето е подготвена тематична демонстрация.Настроението е гарантирано и от участието на редица малки талантливи танцьори и певци от гр.Перник.

Очакват ви също така симулатор, рисунки по детските лица и много забавления!Приятелите ни от Съюз на българските автомобилисти и Автомобилна Федерация на България също ще бъдат с нас!

Заповядайте на 15.09, неделя,11:00ч., пред Закрития мост, при пазара.

Коментари

коментара