Наградиха директора на пожарната в Перник за „Доблест и заслуга“

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Перни комисар Емил Марков е награден с най-високо почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга” III степен от министъра на вътрешните работи Младен Маринов в навечерието на 14 септември – Професионалният празник на огнеборците от цялата страна.
Наградата се връчва за безупречната му служба, със заслуги, свързани със защитата на държавните интереси и с принос за изграждане на положителен образ на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Министерство на вътрешните работи.
Губернаторът открои заслугите на комисар Марков за гарантиране на сигурността и пожарно-аварийната безопасност в област Перник през 36-годишния му трудов път в Регионалната дирекция.
Соколова поднесе и благодарност към служителите на РДПБЗН, които през годините са доказали своя висок професионализъм и подготвеност при изпълняване на служебните си задължения. Тя изтъкна, че тяхната отдадена, динамична и рискована работа, е ценена и забележима от всички жители на област Перник.
Днес огнеборците от Перник са поднесли цветя на паметната плоча на старшина Никола Миков, намиращ се в сградата на РДПБЗН, загинал при изпълнение на служебния си дълг.

Share Button

Коментари

коментара