Лъснаха тарторите на протеста в полза на Гешев – Дадо, който държи кафето на миньорци, но продаде достойнството си, Аци – шефа на футболната агитка и бизнесменът Федката, който обикалял кв. Рудничар да събира ентусиасти

Както zaPernik.com писа, вчера три автобуса, автомобили и микробус тръгнаха от зала „Борис Гюдеров“в Перник към София, за да подкрепят кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на България. Вчера в София се проведоха два протеста – „срещу“ и „за“ Гешев.  Час по-късно от публикуването на новината ни, същата се потвърди, като видяхме пернишките лица от паркинга на зала „Борис Гюдеров“, вече на митинга в центъра на София, в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Лъснаха тарторите на протеста. Това са Дадо, който държи кафето на Миньорци в Перник и Аци – шефът на жълто-черната агитка. Според фенове на клуба Миньор, те са подстрекани от бизнесмена Краля.

Друг пернишки бизнесмен Федката е мотивирал жителите на ромския квартал Рудничар да се присъединят към протеста в полза на Гешев. Мотивацията се говори, че е била 50 лева.

В крайна сметка повече роми са се навили да отидат на протеста. Това шашнало малко белокожите перничани. Дадо например се изявява като расист сред своите приятели. Често неговите постове във фейсбук са насочени срещу мургавите братя. И сега стои малко нелепо до тях. „Дадо продаде срещу 50 лева достойнството си„, бъзикат го фенове на футболния отбор „Миньор“.

Снощи националната телевизия БТВ също излъчи абсурдни кадри. Наша колежка журналистка ги описва много цветно:

„Циганите, дошли да подкрепят Гешев на контрапротест, са покъртителни и ме изпълниха с умиление. Знаете ли за какво сте тук, пита ги репортерка от bTV. Да подкрепим Гешев… ъъъ закона за Гешев. Ето бе, ето, бута се в кадър друг циганин и вади плакат: Гешев е расист. Знаете ли какво пише тук, пита репортерката. Да, Гешев – радост“.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЦЯЛАТА ПЕРНИШКА ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ОТИВАНЕ НА МИТИНГА ОТ ТУК.

Коментари

коментара