Съдът в Перник отмени наложената административна мярка на РИОСВ-Перник за спиране работата на 4 и 5 парогенератор

Независимо от всички скалъпени атаки от най-различни политически групи и еко организации, които седмици наред се упражняваха върху работата на „Топлофикация Перник” АД, Съдът се произнесе, че не е установено, че към  момента на налагане на мярката е имало налице пряка и непосредствена опасност за замърсяване на атмосферния въздух или здравето на хората. 

Това съобщиха от ръководството на Пернишкия ТЕЦ. Ето какво казаха още от топлпфикационното дружество за читателите на „За Перник“ :

ВИЖТЕ:  Двама братя от Трън шият маски за социално слаби и нуждаещи се хора

Потвърди се, че твърденията на различните институции не отговарят на истината и че сме влезнали в капана на невъзможността на компетентните органи да се свършат работа по въпроса със замърсяването на атмосферния въздух и да установят от къде идва проблемът, който видимо не е от нас. 

Чрез решението на Съда се установи, че сме спазили буквата на Закона и разпоредбите на компетентните институции в лицето на РИОСВ и МОСВ.

Призоваваме политическите лица да си водят кампанията и да не ни намесват в нея. Нека не се създава дискомфорт на жителите на Перник с цел политически дивиденти. 

ВИЖТЕ:  Станката започна подмяна на пернишкия водопровод - СНИМКИ И ВИДЕО!
Share Button

Коментари

коментара