Стартира обществената поръчка за изграждането на пътна връзка „Марина бара“

Добрата новина дойде от сайта на Агенция пътна инфраструктура, която обяви обществена поръчка за изпълнител на строителство на пътна връзка „Марина бара“, отклонение от републикански път I-6 София – Радомир.
В близко време хиляди перничани и гости на града ще могат много бързо и удобно да стигат до центъра и “тапите” в пиковите часове значително ще се стопят.
„Това е един от най- важните за Перник проекти и ние много работихме той да се случи. Отбивката е чакана от хилядите всекидневно пътуващи наши съграждани вече 20 години. С новата придобивка те ще скъсят времето за пътуване до София и ще могат да се прибират по-скоро при семействата в края на работния ден. Проектът за пътния възел е на стойност 894 000 лева с ДДС“, уточни кметът Вяра Церовска, които са изцяло от бюджета на държавата.
Градоначалникът коментира, че с изпълнението на пътната връзка една от една от целите му ще бъде постигната.
„Според данните от трафик камерите ежедневно между София и Перник пътуват 27 000 превозни средства, което ни задължи да направим всичко възможно за намаляване напрежението на входовете на града“, посочи Церовска.
Кметът на общината отчете още, че в график вървят строителните дейности на новото кръгово кръстовище в квартал „Изток“. Обектът е на стойност над 1.8 млн. лева с ДДС и освен пътната част включва изграждането на водопровод по ул. „Юрий Гагарин“ с дължина 271 м, битов и дъждовен канал, както и монтирането на ново улично LED осветление с изграждане на нова тръбна мрежа и нови шахти.
С изграждането на новото кръстовище ще бъде разтоварен автомобилният трафик и подобрена безопасността на движението както на моторните превозни средства, така и на пешеходците.

Коментари

коментара