Перник в пълна готовност за старта на новата учебна година

Община Перник е в пълна готовност за първия учебен ден. Над един милион лева са вложените средства за подобрения в общинската образователна инфраструктура . Това стана ясно по време на работното съвещание с директори на училища и детски градини, съобщиха от общината.

Надявам се новата учебна година да бъде по-успешна, по –подготвена, по-добра от всяка друга, защото такъв е нашият стремеж. Да има едно спокойно отношение към децата в подготвени учебни заведения. През цялото лято образователните институции продължиха своята дейност в посока подобряване условията за обучение на своите възпитаници “, каза кметът Вяра Церовска и пожела успех на всички участници в срещата.
„Изградени са Wi Fi системи в 8 училища. Обновено е техническото оборудване в Обединено училище „Темелко Ненков“, XI ОУ „Елин Пелин“, ГПЧЕ „Симеон Радев“, ХIII ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Възстановена е целостта на топлоизолацията на фасадата на Х ОУ „Алеко Константинов“. Във всички общински училища е направен вътрешен ремонт на класни стаи и коридори. Ремонт на отоплителната система имаме в две училища – подмяна на радиаторите е извършена в XI ОУ „Елин Пелин“, както и ремонт и профилактика на климатичните сплит системи в XII ОУ „Васил Левски“, коментира зам.-кметът Севделина Ковачева.

Тя уточни, че във всички училища са извършени и текущи ремонти, включващи в себе си подмяна и обновяване на учебната среда.

„ Уверена съм, че началото на учебната година ще започне с още по-добри условия за децата и учениците на Перник. Изразявам и своята благодарност на всички директори, които положиха значителни усилия за подобряване на средата и условията за обучение“, подчерта Ковачева.

През летния са ремонтирани основно покривите на ОУ „Св. Иван Рилски“, на VII ОУ „Г. С. Раковски“ и на физкултурния салон на VI СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Направено е саниране на административното крило на сградата се извърши в VIII ОУ „Кракра Пернишки“.
Значителни подобрения на интериорната среда на сградите се извърши в ПМГ „Христо Смирненски“, VI СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и в ОУ „Христо Ботев“, гр. Батановци.
Учениците в училището в с. Ярджиловци вече имат и вътрешни санитарни възли. Нов и изключително обновен е видът на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Ученическо общежитие. Във всички общински училища е направен вътрешен ремонт на класни стаи и коридори.
Детските градини също имат пълна готовност да посрещнат новата учебна година с освежени помещения и подобрения, както и закупени нови съоръжения.
В дискусията взеха участие още зам.-кметът Севделина Ковачева, кметът на кв. „Изток“ инж. Емил Костадинов, началникът на РУО – Перник Ваня Коконова, Марианна Асенова – началник-отдел „ЗЖПССД“, Даниела Мицева – началник-отдел „Екология и озеленяване“, Николай Петров – гл. експерт отдел „Управление при отбранително- мобилизационна подготовка и сигурност“, Сашка Василева –отдел „Строителство и инфраструктура“ и Емилия Дичева – гл. експерт отдел ОКМДДР.

Коментари

коментара