Перник срещу детската смърт на пътя: 3Д фигурки на деца в реален ръст поставят на две места в града

Превишената скорост и отнемането на предимството на пешеходците на пешеходна пътека са едни от основните причини за катастрофи и пътен травматизъм в България. Всяка година средно една класна стая остава празна-близо 30 деца намират смъртта си на пътя. Най-често в резултат на човешка грешка, невнимание, неспазване на законите.

На прага на първия учебен ден Община Перник обръща специално внимание към семействата и децата!

Поставяме здравето и живота им на първо място като се фокусираме върху един от най-сериозните проблеми на обществото ни-пътната безопасност! За тази цел община Перник се присъединява към Варна, Бургас, Козлодуй и редица български градове, които вече години наред имат своите малки помощници срещу нарушителите на пътя.

Боби и Кели са 3Д фигурки на деца в реален ръст, които провокират водачите да намаляват скоростта и изострят вниманието им, приближавайки пешеходните пътеки. Едната от тях ще бъде поставена в центъра на града- пред Закрития мост при пазара, а другата ще бъде в помощ на пешеходците в кв.”Изток” на ул. “ Ленински проспект”.

Към иновативното решение за запазване на живота и здравето на децата на пътя се включват и редица съмишленици. Любимият актьор от малкия екран и театралната сцена-Петьо Петков-Шайбата ще бъде водещ на събитието. Ангелският морски глас в подкрепа на каузата ще бъде Мина Пенкова-призьор от тазгодишното издание на фестивала “Бургас и морето” .Специална програма за знанията и уменията на малчуганите ще води бате Енчо. Негови помощници ще бъдат живите кукли Боби и Кели.

Партньори на Община Перник в тази толкова отговорна кауза е и Български Червен Кръст,откъдето е подготвена тематична демонстрация. Настроението е гарантирано и от участието на редица малки талантливи танцьори и певци от гр.Перник. Очакват ви също така симулатор, рисунки по детските лица и много забавления! Приятелите ни от Съюз на българските автомобилисти и Автомобилна Федерация на България също ще бъдат с нас!

Подготвили сме изненади за всички малчугани, а благодарение на приятелите ни от магазини за бебешки и детски стоки “Галикс” ви очакват и страхотни награди! Емоцията е гарантирана, а програмата-повече от пъстра!

Очакваме ви в гр.Перник на 15.09,неделя,11:00ч., пред Закрития мост ,при пазара.

Share Button

Коментари

коментара