С клаксони и включени светлини перничани казаха НЕ на отнемането на децата

Десетки перничани излязоха днес на автопротест срещу отнемането на деца от биологичните им родители. С класони и включени светлини, пернишките коли преминаха през централните улици на града и се насочиха към квартал Изток. Колите бяха съпровождани от две патрулки с включени сини лампи.

Припомняме, че автошествието е част от международен и национален протест “Stop Barnevernet” и стартира в 17:30ч. от паркинга на Кауфланд в кв. Изток.

Промяната на 27 закона, касаещи социалното законодателство в страната и засягащи най-уязвимите – децата, прокарваща принципите на спряната „Стратегия за детето 2019-2030г.“ набира все повече противници в страната ни. Към момента броят им надвишава 155000 души.

На 07.09.2019г. светът се изправя срещу т.нар. „Барневернет идеология“, разделяща деца от родители, промотиращи джендър идеологии и сексуално образование от 4-годишна възраст. 17 държави от целия свят, сред които Норвегия, Австрия, Германия, Италия, САЩ, Канада и много други, казват „СТОП“ на геноцида върху семействата и социалното отвличане на деца. В България, жителите на 21 града излизат, за да покажат категорично, че желаят отмяната на промените в законите, влизащи в сила на 01.01.2020г.

Организаторите на протестите призовават своите съмишленици да се присъединят към протестите, защото само единството е пътят към промяната.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: