80 декара гори изпепелени за денонощие в пернишко! Отново пламнаха гората над язовир „Студена“ и „Голо бърдо“ в Радомир

Нови горски пожари в региона. Унищожени са над 80 декара иглолистни и широколистни насаждения.

Пет горски пожара са гасени вчера в Пернишко, Радомирско и Земенско. Най-сериозни щети са регистрирани в с. Дивля, общ. Земен, където са унищожени 60 декара иглолистна и 20 декара широколистна низова растителност.  Причината е небрежност при боравене с открит огън. Служители на пожарната от Земен и Радомир, съвместно с горски работници са ликвидирали последствията от горенето.

На два пъти е горяла гората в местността „Голо бърдо“, общ. Радомир. Изгорели са около 4 декара борови насаждения. Преди няколко дни отново в тази част на планината бяха унищожени над 10 декара иглолистна гора. Причините при всички запалвания са небрежност при боравене с открит огън.

Вчера отново се е разпалила гората над язовир „Студена“. Предният ден там изгоряха около 50 декара, а вчера загубите са минимални – около половин декар.
Също половин декар иглолиста растителност е изпепелена в радомирското с. Радово. И там причината е небрежност при боравене с открит огън.

От РДПБЗН – Перник отново апелират към гражданите, да не палят сухи треви, стърнища и храсти. В 100% от случаите огъня се пренася в горските насаждения, а не рядко и в селскостопански и жилищни имоти. Всичко това, в съчетание със сухото и горещо време довежда до максимални материални загуби. Много често е застрашен и човешкия живот.

Хидравлични ремонти в Перник - 0884052132
Share Button

Коментари

коментара