Перничанин за втори път на съд заради шофиране в пияно състояние

 38-годишен мъж се изправя пред съда в Перник за шофиране на автомобил след употреба на алкохол и след като е бил осъден за същото деяние.
На 28 август, в землището на с. Лесковец бил проверен лек автомобил „Фиат“, управляван от 38-годишен от с. Светля, общ. Ковачевци. Анализът на кръвната му проба показал 1, 56 промила алкохол в кръвта. Оказало се, че мъжът е с влязла в сила присъда от месец юни 2018 г., за шофиране след употреба на алкохол. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Столичанин се изправя пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.
На 31 август, в радомирското с. Д. Диканя бил проверен лек автомобил Тойота „Ярис“, управляван от 61годишен столичанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 79 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Радомирец ще отговаря за шофиране на нерегистриран мотор.
Престъплението е извършено на 15 август тази година, когато в гр. Радомир бил проверен мотоциклет „Симсон“, управляван от 50-годишен радомирец. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Коментари

коментара