С нови класни стаи, коридори и лампи посрещат учениците в 10-то ОУ „Алеко Константинов“

Усилен ремонт кипи в пернишко за старта на новата учебна година. А едно от най-добрите пернишки училища ще посрещне учениците си с изцяло ремонтиран първи етаж. Това е 10-то ОУ „Алеко Константинов“ в  Кметство Изток. 

Към момента ремонтните дейности продължават, но от ръководството на училището гарантират, че всичко ще е напълно ново и боновено до старта на учебната година, който ще е на 16-ти септември.

Голяма част от учебните стаи са пребоядисани и с нов интериор. Подменена е дограма, стените в коридора се пребоядисват. Чисто нови лампи греят в осветения коридор на училището. Гордост на школото е и модернизираната система на обучение. Всички класни стаи разполагат с интерактивни дъски и мултимедии.

В училището се обучават 750 ученици от първи до седми клас. Тази година за първи път ще прекрачат прага на школото 100 първокласници в четири паралелки. 

Ремонтни дейности предшестваха и старта на учелната година в Спортното училище „Оримпиец“, което започва учебните си дни по-рано от останалите – на 1-ви септември. Възпитаниците на Спортното започнаха учебните си занимания също в ремонтирани класни стаи и коридори. 

Ремонтни дейности текат в почти всички пернишки училища, каза заместник кмета по образованието Севделина Ковачева, която не спира да прави обход по учебните заведения и да ги проверява дали са готови за новата учебна година.

Коментари

коментара