Скрит воден режим в Перник

Перник е подложен под воден режим. Скрит. Вода се спира на цели квартали и села. Перничани са силно изнервени. От водното дружество съобщават за аварии, но водата няма в по-голямата част от деня. И то редовно.

Истината е, че язовир „Студена“ е празен. Водата гони санитарния минимум.

Народният представител Станислав Владимиров ни показа нивото на водата в язовир „Студена“. „Там, където преди имаше вода, сега е трева, храсти„, показва Владимиров.

В момента в язовир „Студена“ има под 9 милиона кубични метра вода. Притокът към язовира е напълно пресъхнал. Не влиза вода, а Перник смуче вода.

Критичният минимум на язовира е около 5-6 милиона кубични метра и ние го гоним.

Всичко това, което днес е храсти и трева, беше вода. Нивота на язовира е много спаднало. ВиК Перник не прави правилни разчети за нивото на водата, при положение, че през месеците май, юни и юли имаше валежи в региона“, смята депутатът от Перник.

Виждате сами как водата се е прибрала, скоро време града ни може да изпадне във водна криза.

Тази дървена постройка е плувала във вода. Върху нея се е качвало, за да не се гази в язовира, сега е паметник насред треви. Водата намалява.

Най-страшна е картинката на входа на язовир „Студена“. Вместо да тече река е пълна суша. Няма приток на вода. Което означава само едно – положението ще става още по-лошо.

Народният представител Станислав Владимиров в първите дни от новата сесия на парламента ще алармира държавата за състоянието на язовир „Студена“ и скрития воден режим, който се упражнява над перничани.

Коментари

коментара