Вярно ли е, че когато отидат на проверка в ТЕЦ-а, проверяващи чакат 50 минути на бариерата?

Журналистка попита на пресконференция на кмета Вяра Церовска и министъра на околната вода и водите Нино Димов, проведена в Перник от 11 часа следният въпрос: Вярно ли е, че когато ходят на проверки в ТЕЦ-Република, проверителите са били държани по 50 минути на бариерата пред ТЕЦ-а и тогава са пускани. Журналистката каза, че такива внушения правели еко-активисти от Перник.

От РИОСВ отговориха, че тази информация не отговаря на истината. Когато са ходели на проверки в ТЕЦ-а, винаги са били пускани вътре, без да се налага да чакат.

Зам.кметът на Община Перник Владислав Караилиев разказа пред камерата на zaPernik.com как снощи, съвместен екип на Община Перник и РИОСВ са посетили Топлофикация в 1.30 часа посред нощ. Ето неговия разказ:

Мога да ви обясня какво се случва в 1.30 часа след полунощ. С колата сме с г-жа Дренска от РИОСВ. Отиваме на портала. Представяме се. Аз съм едикой си. Г-жа Дренска се представя. Казваме, че искаме да направим проверка, защото имаме сигнал, че вътре се горят боклуци. Този на охрана не взема решения. Той казва, че ще се обади на началник смяната. Началник-смяната се обажда, че идва от административната сграда. За две минути той идва до пропуските. Ние се представяме отново. Обясняваме какво искаме да направим. Той казва: „Заповядайте, няма никакъв проблем!“. Автомобилът ни е пуснат. Разберете, че човекът, който седи на портала има работата да пази този обект. Ние отиваме не като престъпници да влизаме, а като институции. Нормално е началник на смяна да дойде и да ни покани да влезем където искаме.

Лично съм се качил на най-горния етаж, при лентите, за да се убедя, че се горят въглища. Какво се случва и за нас е мистерия. Аз лично не мога да си го обясня.

Прочетете още по темата:

ДАНС и МВР се включват с акции срещу отровния въздух на Перник

Кметът на Перник: Замърсяването на въздуха е акт на терор, който всяка вечер взривява нашите съграждани

Коментари

коментара