На два пъти горя борова гора в село Люлин, апартамен се подпали в кв. „Дараците“

Снимка: zapadno.com

Четири пожара с материални загуби са гасени в Перник и Радомир през почивните дни.

На 30 август, около 15, 00 ч. е подаден сигнал за пожар в апартамент, в пернишкия кв. „Дараците“. Незабавно към мястото на произшествието се отправили две пожарни, линейка и патрулен автомобил на полицията. Установено е, че в резултата на неправилно ползване на нагревателен уред са изгорели мебели, бяла, черна и компютърна техника. Пламъците са овладени много бързо. Няма пострадали хора и жилището като цяло е спасено.

На два пъти е горяла борова гора в пернишкото с. Люлин. 
Първият сигнал е подаден на 01 септември, 20 минути след полунощ. Огнеборците локализирали пламъците и щетите се оказали минимални – около 2 декара борови насаждения. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Сутринта, около 06, 20 ч. отново е подаден сигнал за пожар на същото място. Загубите са около 1 декар иглолисти насаждения.

500 кв. м. борови насаждения са унищожени при пожар на 01 септември в местността „Голо бърдо“, собственост на Държавно горско стопанство – Радомир. Сигнал за огъня е подаден около 06, 30 ч. Благодарение на бързата намеса на огнеборците, гората отново е спасена. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

Коментари

коментара