Пернишки учителки направиха нещо прекрасно за своите деца

Голяма изненада за своите малки възпитаници е подготвила детска градина „Валентина Терешкова“ в град Батановци. Учителките от детското заведение са вложили цялата си енергия и творчески потенциал, за да зарадват малките деца, като са изрисували плочките  на двора като игра на дама, но в нов – модерен вид. Чрез подскоци малчуганите преминават през лабиринти, следват указани стъпки, скачат като жабчета, ходята като патета и броят цифри, за да стигнат до другия край на играта.

Това всъщност е последното ново бижу в добре подредения и уютен двор.Както често казваме в zaPernik.com – пернишките детски градини са много по-хубави от софийските.

По време на земетресението от 2012 година старата сграда на градината е сред тежко пострадалите. Тя е бутната и през 2014 година на нейно място е построена чисто нова сграда, санирана, обезопасена и с нови лъскави парапети. Облагороден е и огромния двор. Голяма стена от рисунки, нарисувани от учителките там радват погледа.

До двата пясъчника в градина се стига по каменни пътечки, които завършват с красиви навеси от ковано желазо. Така, в летните или дъждовните дни, малките деца могат да играят спокойно в пясъчниците, подслонени на сянка или предпазени от дъжд. Дворчето е украсено и от цветни градинки и рози.

Усмихната директорка на градината Ани Паласкова и зам.кметът на Община Перник Севдалина Ковачева ни разказват за условията в градината. Сградата се отоплява на локално парно и в нея има всичко необходимо за престоя на децата. В нея се помещава и кухня, в която се готвят вкусни и пресни гозби на място. Имат си и интерактивна дъска, но според ръководството на градината тя не е достатъчна. Защото искаме да въведем информационните технологии, казва Паласкова. В момента ръководството на градината кандидатства по Националната програма за информационни технологии към МОН за интерактивна дъска.

В градината са се записали общо 103 деца от 1 до 6 години. Малчуганите са както от град Батановци, така и от околните села – Черна гора, Богданов дол, Слаковци, Зидарци, Лесковец и дори от град Радомир. Общо пет са детските групи, като една от тях е филиал в село Ярджиловци. Общо осем учителки и две медицински сестри се грижат за децата.

Коментари

коментара