Тениска на Кристиано Роналдо разиграват на търг в Перник!

Уникален благотворителен търг предстои да се проведе в Перник . Мащабите на инициативата са надминали представите и на самите организатори, съобщиха те пред zaPernik.com. Безценни артикули, някои пропътували чак от Америка ще бъдат представени в Перник на 31-ви август, събота от 14:00ч. на стадион „Звезда“ в кв. „Димова махала“.

Сред тях е и оригинална тениска на живата футболна легенда Кристиано Роналдо. Тениската с оригиналните символи на „Ювентус“ е на официална цена 150 евро. Тя е предоставена за търга от спортния журналист на БНТ перничанинът Радостин Любомиров, заедно и с други футболни ценности.

Много специално дарение за турнира е и тениската на треньора на националния отбор на България Красимир Балъков, който е и една от българските звезди на първенството през 1994г., когато България стана четвърта сила по футбол в света.

Сред спортните реликви са още: топка с автографи на клуб „Валяците“, с безценно послание….

…..тениска от 70-годишнината на ЦСКА с подписи от целия отбор,

трико на Армен Назарян, трико на Иво Ангелов, артикули от Локо София, тениски от Левски София и ценна книга, свързана с една от годишнините им, пощенски марки на Левски,

тениска от Миньор- Перник с автографите на футболистите, тениска от Миньор – Чикаго,

тениска и златни медали на Левски – Чикаго,

топка от стогодишнината на Берое,

топка на ЦСКА с автографи.

Ще има и артикули, които са били част от европейската футболна история. Ще се предлагат шалчета и шапки на футболните клубове. Ще бъде представен на търг и комплект медали от Първия Международен турнир по таекуон-до.

Целта на благотворителната инициатива, организирана от пернишки младежи е да бъдат събрани средства за закупуване на апаратура за детското отделение на болницата в Перник.

„Супер много хора се отзоваха и то с неща, които са безценни, имат много голяма стойност. Не зная дали някой е правил подобен търг в такива мащаби, това излезе дори и от пределите на моите предстваи, очакванията ми бяха далеч по-скромни. Но съм много щастлив, че успяхме да обединим толкова много хора в една добра кауза“, каза пред zaPernik.com областният координатор на младежите Сашо Александров, който ще води търга в събота.

За онези, които не искат да участват в търга, но искат да дарят средства, ще бъде подготвена кутия за дарения, уточняват младежите.

Търгът ще бъде съпътстван от благотворителен футболен турнир по футбол, в който ще вземат участие 10 любителски отбора, като интересното е, че те ще бъдат и смесени – в тях ще вземат участие и момичета. Предвидено е турнирът да започне от 9:30 и  да продължи до 16:00ч., а самият търг ще бъде проведен преди финала, в14:00ч.

Отборите, които ще участват са: „Чуковете“, „Изтребител“, „Каталунците“, „Терминаторите“, „Спортист“, „Атлетик“, „Непобедимите“, „Люси и приятели“, „МГЕРБ“ и отбора на „Митничарите“.

Турнирът ще бъде открит от кмета на Перник Вяра Церовска и футболната легенда на ЦСКА Георги Велинов.

За футболистите ще има купи и награди, подготвени са и грамоти за най-добър феърплей, голмайстор и вратар.

На откриването се очаква да присъстват боецът Тервел Пулев, вратарят от Перник Владо Стоянов, борецът Ива Ангелов и други спортисти, които и ще участват в търга на място.

„Уверяваме гражданите, че полагаме много усилия и от сърце всичко това да се случи. Елате и ни помогнете да спасим детското отделение и отново да докажем, че перничани сме единни, когато става въпрос за бъдещето на децата ни. Инвестирайки в децата, ние инвестираме в бъдещето на страната си“, призоваха организаторите.

Коментари

коментара