СДС Перник остава при Димитър Колев и ВМРО на местните избори, издигат Адриан Симеонов за кмет на Перник, дадоха висока оценка на управлението на Вяра Церовска и обещаха да не допускат комунизма да се върне в Перник

Вяра Церовска, Адриан Симеонов, Димитър Колев

СДС Перник остава в коалиция с ВМРО на Димитър Колев, научи zaPernik.com.

Въпреки, че на национално ниво партия СДС сключи договор за съвместно явяване на изборите с партия ГЕРБ, в Перник положението ще бъде по-различно. СДС ще се яви в коалиция с ВМРО с обща листа, в която местата ще бъдат подредени така: Първо, трето и пето са за ВМРО, а второ, четвърто и шесто за СДС.

Отделно вчера е имало среща в Община Перник между кмета и лидер на ГЕРБ Вяра Церовска и кандидатът за кмет на СДС-ВМРО в Перник Адриан Симеонов. Последният е уверил Вяра Церовска, че оценяват високо първият и мандат като кмет на града. Въпреки, че са в отделни политически листи, СДС ще работи заедно с ГЕРБ в Перник, за да не допуска да се върне отново комунизма в града. Очаква се това да стане на втори тур на местните избори, научи zaPernik.com.

Областният ръководител на СДС Юлиян Ситарски е опитал да пробута протежето на бизнесмена Басмата – Симеон Желев в листата на ГЕРБ, но това няма как да се случи, при положение, че СДС ще бъде заедно с ВМРО в единна листа.

Коментари

коментара