Китайци от провинция Хърбей проучват възможностите на Перник

Област Перник и китайската провинция Хъбей (КНР) преговарят за бъдещи партньорски взаимоотношения
Делегация от Китайската народна република, водена от Ли Я Джюн – търговски представител на източната китайска провинция Хъбей, посети Перник.
Гостите се срещнаха с областния управител Ирена Соколова, с която разговаряха за засилването и разширяването на отношенията между двете държави в национален и регионалнален план.
Соколова изтъкна богатите възможности, които шестте общини в областта предлагат по отношение на туризма, културата, образованието, селското стопанство и промишлеността. Тя спомена добрия темп на развитие, търсене и предлагане, в производството на хранителни продукти и напитки, металургия, машини и оборудване, както и отличните възможности за бизнес инвестиции.
Губернаторът представи още добрите технологични възможностите на област Перник и подчерта наличието на много добра инфраструктура, обучени и квалифицирани кадри, разнородна добивна и преработвателна промишленост.
В края на приема присъстващите декларираха готовността на двете страни за насърчаване на приятелския обмен, икономическите и търговски контакти, както и на сътрудничеството в областите и на селското стопанство, науката и технологиите, културата, спорта и образованието. Предстои фирми от област Перник да получат покана и да представят своите продукти и производства в бъдещи изложения в Китай.
Ли Я Джюн сподели, че условията за бизнес в България са добри. В Китай страната ни е позната с постиженията си във футбола и художествената гимнастика. Известна е още с кухнята, киселото мляко, розовото масло и с козметичните си продукти, но за милиардния китайски пазар страната ни има нужда от повече реклама.

Коментари

коментара