Кметът на Ярджиловци Данчо Данаилов поведе хорото на събора с високо вдигнат байрак

Кметът на село Ярджиловци Данчо Данаилов развя знаме и поведе хорото на събора като за последно преди старта на кметските избори. Това бе и първото голямо хоро за начало на купона снощи по повод традиционния събор на селото. С широка усмивка и уверена крачка кмета развяваше байрака на село Ярджиловци, а певицата Ана -Мария му пееше: „Кмете ти си весел, имаш хубава душа и хорото водиш с песен на уста“.

Вчера и днес в селото празнуват събора, който винаги се чества навръх Богородица.

Празненствата започнаха с изпълнения на детските състави от читалището, които вдигнаха градуса на настроението. А за градуса на ракията се погрижиха скараджиите, които предлагаха бира, твърд алкохол, кебапчета, картофки и салати на празнуващите.

Празникът на Ярджиловци уважиха двама депутати, кметове и кандидат-кметове, сред празнуващите беше и шампиона боец Григор Саруханян със семейството си.

Поздрави от микрофона към ярджолвчани бяха отправени от името на кмета на Община Перник Вяра Церовска.

Под звуците на български и сръбски песни ярджиловчани се забавляваха до късно. Тази година зарята, която по традиция е подсигурена винаги от фирма „Сани Конс“, изуми всички с пищност и продължителност.

Днес жителите на селото посрещат гости от близко и далеч през целия ден.

 

 

Коментари

коментара