Деца се надпреварват кой първи ще седне в стола на кмета на Перник, Вяра Церовска подходи със смешка…

Възпитаници на детската академия ВИП-ЧЕ, в кв. „Изток“, които посещават лятната занималня, се срещнаха с кмета на Общината д-р Вяра Церовска този следобед. Децата разговаряха с кмета за интересни събития, които се организират в Перник, както и за хубавите моменти през ваканцията. 

Днес учениците са получили урок за това как работи държавата, разделението на институциите и затова са посетили наживо кметът на град Перник, за да видят на практика къде и как се управлява града.

Срещата започна доста притеснително за малките деца, които за първи път влизат в Община Перник и кметския кабинет. Те разговаряха с кмета на Перник за фестивала Сурва, за празниците и за лятните ваканции.

Мили деца, щастлива съм, че днес сте мои гости. За мен е важно да чуя вашите желания и какво искате да се случи в нашия град, защото вие сте нашето бъдеще. Гордея се, че в Перник има такива талантливи деца “, сподели с усмивка кметът Вяра Церовска.

Едно момченце подари на кмета Вяра Церовска магнитче на академията и пожела да управлява мъдро, да живее дълго и й пожела много здраве.

Най-интересно беше за децата да седнат на кметския стол. Даже по едно време се сръчкаха кой първи да седне. „Деца, спазвайте ред. Както кметът на Перник се сменя в годините, така и вие един по един ще се смените на стола и  ще седнете„, смееше се с тях Вяра Церовска.

Малките ученици разказаха с много вълнения за това, което учат в момента и кои са любимите им занимания. Те благодариха на кмета за топлото посрещане и заедно с техните ръководители обещаха, че пак ще посетят сградата на Общината. 

Срещите с деца винаги зареждат много кмета Вяра Церовска в тежкия ден. Тя много обича децата„, сподели ПР-ът на Община Перник Станислава Антова пред zaPernik.com в края на мероприятието.

Коментари

коментара