Топ партийци и кметове на БСП напускат потъващия кораб на Корнелия Нинова и искат да са „независими“ кандидати на местните избори в Пернишко – ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ В ZAPERNIK.COM

Заместник-председателят на БСП Перник Радослав Петков и единственият кмет на БСП в Пернишко – кмета на Мещица Деян Станимиров не искат да са кандидати на БСП и Корнелия Нинова, а искат да са независими, научи ZaPernik.com.

Зам.председателят на БСП Перник Радослав Петров, който е вечния губещ кандидат за кмет на БСП в град Батановци, не иска да губи за трети път изборите с червена бюлетина и иска да е „независим“ кандидат на партията, научи ZaPernik.com. На пленум на червените, провел се вчера се е обсъждало желанието на Радослав Петров. За да остане като кандидат-кмет на БСП, Петров е поискал избираемо място в листата на общинските съветници на БСП Перник. Такова обаче му е отказано, от кандидата за кмет на град Перник Станислав Владимиров – Станката. „След като се кандидатираш за кмет, няма да си в листата за съветници. Това е принципно решение. Не може всеки, който иска да е кмет, да се слага и в листата съветници„, е позицията на Станислав Владимиров. Тя е насочена към всичките кандидат-кметове. Или кмет – или съветник.

Радослав Петров

Това надуло много кандидатът за кмет на град Батановци Радослав Петров, който също е заместник- председател на БСП Перник. Това е големият скандал. Как така заместник председател на партия, няма да иска да се яви на изборите от партията си, а като независим.Вчера Радослав Петров бил мълчалив и надут, все едно не е от БСП, а от чужда партия. Така оценяват поведението му съпартийци.

Защо зам.председателя на БСП не иска да е кандидат-кмет за Батановци от БСП?

Причината идва от тайна договорка между бизнесмена Милев-Краля, Пацило и Димитър Колев – лидера на ВМРО в Пернишко. Договорката е, Радослав Петров да се яви „независим“. Те ще го подкрепят тайно с гласовете си за кмет на Батановци, но явно ще имат свой кандидат Ивайло Иванов – Куната, на който му отровиха кучето вчера (снимката долу)

Официално ВМРО и бизнесмените ще са с Куната, но го смятат за слаба кандидатура и ще преливат кметски гласове към Радослав Петров, а в замяна неговите червени гласове няма да отидат в листата на БСП, а в листата на ВМРО. Това е политическа трампа. Тя никога няма да се обяви или признае официално. Това е задкулисие. Но факт са намеренията на зам.председателя  на БСП Радослав Петров да се яви като „независим“. Не може да си зам. председател на БСП и да се явиш „независим“, ако нямаш причина защо. Причината са гласовете на Колев, Милев и Пацило.

Но не само…

От централата на БСП са пуснали заповед, в която се казва да не се издигат кандидати, които са губели вече два пъти избори. А Радослав Петров е точно такъв. Има начин да бъде помилван, но е доста унизителен. Трябва да се събере ръководството на партията и да го помилва. Нещо като централата ти сваля гащите, а после ръководството те пляска по дупето и те помилва. Доста неловко

И това не е всичко…

Единственият действащ кмет на БСП в Пернишко вече не ги иска. Деян Станимиров е кмет на село Мещица. Единственият червен кмет. Но и той е казал, че не иска да се кандидатира повече от БСП, а „независим“. Разбрал се е с бизнесмени, които ще го подкрепят и не иска червената бюлетина.

Нова мода в БСП…

В БСП има нова мода. Заради Корнелия Нинова. Последните години тя показва много ясно и категорично, че членовете на БСП са прецакани. Да си член на БСП означава да работиш за партията  и после да изядеш дървото. Последните управленски действия на Корнелия Нинова показват точно това. Тя издига в култ винаги „независими“. Такъв беше и президента Румен Радев. Такъв беше и депутата и евродепутата Иво Христов. Такава беше и Елена Йончева. Сега се говори и за Мая Манолова. Дори при съкращенията на Позитано 20, първи бяха уволнени партийците, а останаха „независимите“.

Едно време партийните членове на БСП бяха научени на политическа лоялност. От известно време ръководството на БСП и Корнелия Нинова показва, че уважава „независимите“. Нормално е никой да не иска да бъде вече от БСП при това положение.

Очаквайте развитие и подробности за изборите в Перник само от ZaPernik.com!

Коментари

коментара