Румен Сенкята се отказа от изборната надпревара в село Ярджиловци, отваря пътя на Цецо Ловецо към кметския пост

Цецо Ловецо от БСП със синята ризка се кефи, че Румен Сенкята от ГЕРБ се отказва от изборите в село Ярджиловци

Кандидатът за кмет на ГЕРБ в голямото пернишко село Ярджиловци Румен Сенкята се отказва от изборната надпревара и няма да се кандидатира за кмет на селото, научи zaPernik.com.

Полицая Румен Сенкята е заявил, че усеща, че политиката и кметското място не е за него. Разговарял е с кмета на Перник и лидер на ГЕРБ в Перник Вяра Церовска, че не желае да участва в изборите.

Ръководството на ГЕРБ ще търси негов заместник в селото, където в момента кметува човек на партия АБВ.

Какво е положението при другите политически партии в село Ярджиловци?

От БСП намериха добър кандидат, в лицето на Цецо Ловецо. Дядо му също е бил кмет в комунизма на село Ярджиловци.  Цецо Ловецо е с най-големи шансове към момента да стигне до балотаж.

От ВМРО „ще напъват“ за Росица – майката на Едуард – младежкия лидер на ВМРО в Перник. Плътно зад тях е политическата акула Димитър Колев.

Сегашният кмет Данчо от АБВ също ще се кандиатира. Шансовете му да стигне до балотаж са много трудни, споделят от селото, но нищо не може да се предвиди със сигурност. ИНТЕРВЮ С НЕГО ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.

Ярджиловци ще се окаже едно от най-трудните за предвиждане села. Много важно е с каква фигура ГЕРБ ще заменят отказалия се от политиката Румен Сенкята.

Румен Сенкята

Коментари

коментара