ДОКОГА ТАКА, РОДИТЕЛИ?! 14-годишно момче блъсна и уби жена с нерегистриран мотор

Стане ли топло по пернишките села малолетни и непълнолетни започват да карат мотори и АТВ-та, често нерегистрирани и обикновено със съгласието на родителите им. Никой обаче не си дава сметка, че това са деца и едно невнимание може да им коства твърде скъпо – собственият им живот или живота на някой друг. Такъв е случаят с 14-годишно момче от ковачевското село Светля, което подкара нерегистриран мотор и се превърна в неволен убиец. Сега той ще отговаря пред закона за постъпката си.

На 16 март тази година, в ковачевското с. Светля момче на 14-години от Перник кара нерегистриран мотор, при което блъска от зад 63-годишна перничанка. Жената е откарана по спешност в пернишката болница МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник с травма на главата и крайниците, но по-късно починала.

След проведено разследване от полицията е установена вината на непълнолетния. Същият е привлечен като обвиняем по чл. 343, ал. 3 и 345, ал. 2 от НК. Работата продължава съвместно с прокуратурата в областния град.

И още от днес: 

Бързо производство за управление на нерегистрирано АТВ е започнато от служители на Първо РУ. Моторното превозно средство било спряно за проверка на ул. „Алеко Константинов“ в Перник. Оказало, се че не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават.

Коментари

коментара