Криза в „Струмска слава“- Радомир, треньорът Владимир Димитров: Всичко мога да простя, но липса на дух и желание за победа – не

Един от големите футболни отбори в пернишка област – Радомирския „Струмска слава“ претъпря истински крах в играта си по време на четвръти кръг на В професионална футболна група. Мачът между „Славата“ и „Кариана“ от село Ерден, игран на стадиона в Радомир завърши с 0:2 в полза на гостите. 

Треньорът на „Струмска слава“ Владимир Димитров е разочарован от играта на момчетата си, знаейки много добре възможностите им. Той смята, че в повечето време на мача радомирци не са показали достатъчно желание и хъс за победа. Димитров е убеден, че трябва да се вземат мерки и дори да се раздели с някои от футболистите си, за да може „славата“ отново да си върне позициите в класирането.

„Казах им в съблекалнята: всичко друго мого да простя, и технически грешки, и тактически грешки, но когато нямаш спортен дух и желание за победа, това вече е пагубно за целия отбор. Мога да кажа, че двама – трима души в този мач показаха желание и се бореха, но за нашия отбор трима души е твърде малко. Ние нямаме нужната класа, че да си позволим това„, каза треньорът Владимир Димитров пред камерата на ТВ Кракра.

Но не само знойната жега и липсата на мотивация са причините „Струмска слава“ да бъде победен на свой терен. Според дългогодишния футболен съдия Михаил Величков, голяма роля за резултата са изиграли и колегите му съдии на мача, които според него са били пристрастни.

„Мачът беше решен от съдиите. Бях на засадната линия при първия гол, който отбелязаха гостите – беше абсолютна засада, асистент-съдията тръгна да вдига флага за засада, главния сложи свирката, но спря се и първият гол беше от засада. Освен това, за първи път виждам в моят опит в съдийството да се показва червен картон на опасна игра. Беше отстранен футболист от „Струмска слава“ което доведе вече и до втория гол и оттам нататък мачът беше решен“, коментира Величков.

Въпреки, че досега радомирци нямат нито една спечелена точка, треньорът Владимир Димитров е убеден, че нищо фатално не се е случило, просто отбора трябва да си повярва и няма място за апатаия и отчаяние.

На „Струмска слава“ им предстоят три тежки мача със силни отбори – Нефтохимик – Бургас , Хебър – Пазарджик и ЦСКА.

Именно за това им трябва силна мобилизация, много работа и желание за игра. Желаем им успех!

Коментари

коментара