Черен дим над рудник „Бела вода“ подплаши перничани рано тази сутрин

Пожар избухна в стопански постройки и сгради рано тази сутрин в района над рудник „Бела вода“, разбра zaPernik.com. Рано тази сутрин, около 7:00 часа граждани забелязали гъст черен дим в гората над рудник „Бела вода“ и подали сигнал до РИОСВ – Перник. 

След проверка станало ясно, че в махала „Скочиловец“ в село Богданов дол горят сгради и постройки, собственост на колекционер на стара битова техника. Пожарът е потушен. Тепърва ще се установява причината му. Черният пушек, за който сигнализирали гражданите е от изгарянето на пластмасата от електроуредите, които са били натрупани в сградите. Няма опасност за здравето на жителите на населеното място, успокояват от регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник.

От поажраната съобщиха, че към мястото на пожара се насочили 3 противопожарни екипа от РСПБЗН – Перник. Сградата с размери около 100 кв. м. е изгоряла напълно. Вътре имало множество стари мебели, радио и телевизионни апарати, офис обзавеждане и най-различни други вещи. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

 

Коментари

коментара