„Няма да търся подкрепа от политически шарлатани!“, гръмна кандидатът на БСП за кмет на Перник Ст. Владимиров-Станката след скандала с преговорите с партия АБВ

Изборите наближават и напрежението в град Перник се покачва все повече и повече. Както „За Перник“ първи и единствен писа в лявото пространство е страшно. Борбата за кокала е огромна. От политическа партия АБВ и БСП прекратиха преговорите за единно излизане на изборите с кандидат-кмет Станислав Владимиров – Станката.

Според БСП преговорите са прекратени, защото АБВ „рекетира“ големия коалиционен партньор с искания за постове. Виж тук.

Според АБВ, БСП са се продали на ГЕРБ заради финансови изгоди. Виж тук.

Крайно време е по темата да се изкаже и самия кандидат за кмет на БСП Станислав Владимиров. Ето какво отговори на въпросите на ZaPernik.com по темата:

-Господин Владимиров, Вие сте кандидатът на БСП за кмет на Перник. Самата Корнелия Нинова Ви обяви публично. Последната седмица обаче преговорите за подкрепата на АБВ към Вас претърпяха пълен провал. Чуха се сериозни обвинения. В крайна сметка няма да има коалиция между двете леви партии. Как си обяснявате това?

  • БСП и аз водим преговори с много партии, формации, неправителствени организации, граждани във връзка с предстоящия местен вот в Перник. Да, наистина преговаряхме и с партия АБВ, но преговорите не доведоха до краен резултат и в това няма нищо лошо. Причина за това е направо рекетьорското поведение на партия АБВ, която говори единствено за постове и назначения. С другите партньори, с които преговаряме обсъждаме визия, позиции, търсим допирни точки за ускорено развитие на Перник. Аз дори в едната от срещите ни с АБВ им казах: „Ние няма ли да говорим за бъдещето на Перник?„, а те ми отговориха, че „по-късно това ще го обсъдим„. За тях бяха важни само постовете. Това не е принципна позиция. Това беше основната причина преговорите да прекъснат.

– От партия АБВ обаче обявиха, че преговорите се прекратяват, заради обвързаности между ГЕРБ и БСП. Обвиниха ви, че сте финансово обвързани с ГЕРБ. Това така ли е?

  • Това е огромна лъжа. Много жалко, че партия АБВ започва предизборната си кампания с лъжи. БСП е единствената и категорична опозиция на ГЕРБ в град Перник. Обратното е – партия АБВ крепи партия ГЕРБ в Перник. В почти всички гласувания в Общинския съвет на Перник партия АБВ гласува като партия ГЕРБ. Нека перничани направят извода сами кой е зависим от ГЕРБ. Нека партия АБВ разкрие санира ли блокове в Перник от програмата за санирания на ГЕРБ последния мандат? Нямам намерение да навлизам повече в тази тема, но не мога да не отговоря на тези наистина тежки обвинения.

– Ще търсите ли друга подкрепа на местните избори, след като с партия АБВ не се разбрахте?

  • Ще търся подкрепа от всеки гражданин на Перник, който търси промяна. Ще търся подкрепа от хора, които искат да дишат чист въздух и хора, които искат да работят в Перник на достойни заплати. Няма да търся подкрепа от политически шарлатани.

– Кога ще стане ясна листата на общински съветници, с която ще се явите на местните избори. Писахме няколко пъти, че борбата за кокала е огромна?

  • Листата за общински съветници на БСП ще е готова в края на месец август, в началото на месец септември Вашите читатели ще я научат. БСП е демократична партия, в момента вървят процедурите по подреждане на листата. Разбира се, че има състезание кой да попадне в листата ни. Казах, че при нас това е процес на състезание, а не спускане отгоре. Спазва се същия принцип на принципност за бъдещето на Перник, а не на договорки под масата и лична изгода. Ще предложим на избирателите най-добрата листа от общински съветници в Перник.

Очаквайте в zaPernik.com най-горещите политически новини около местните избори тази година.

Коментари

коментара