Миньор пресира Пирин с три гола, диша във врата на първенеца в групата Вихрен

Снимка: Фейсбук

В мач от 3-я кръг на първенството в Югозападната футболна лига отборът на „Миньор“ (Перник), като гост, разгроми „Пирин“ (Разлог) с класическото 3:0 и излезе на второ място във временното класиране,  с пълен актив от 9 точки, колкото има и водачът „Вихрен“ (Сандански). 

Още от първата минута момчетата на Юри Васев наложиха тотална преса на съперника си и редяха атака след атака. В 13-ата минута защитникът на „Пирин“ Иван Макриев върна лека топка към вратаря Иван Димитров, който крайно несръчно я пое с крак, а притичалият централен нападател на „Миньор“ Калоян Йосифов моментално я изстреля в мрежата за 0:1.

В 60-ата минута резервата Кристиян Слишков завърши с остър диагонален удар по земята скоростна атака по десния фланг. Домакините изпаднаха в нокдаун и демонстрираха пълно безсилие и липса на идеи в атака.

С втори свой гол в 87-а минута Кристиян Слишков оформи класическата победа на перничани  – 3:0 и хвърли в екстаз 80 верни привърженици на „жълто-черните“, които бяха изминали 150 км, за да подкрепят любимия си отбор.

Секунди след последния съдийски сигнал целият отбор на „Миньор“ (Перник) дойде пред сектора за гости, за да поздрави верните си привърженици и да сподели радостта си от третата победа в третия мач от началото на сезона, предаде БНР.

Коментари

коментара